Gourmensch

Kartoffel-porre bålsuppe med purløg og friteret kartoffel

Inspiration til vinterferien. Det er fantastisk at trodse kulden og tage ud i naturen og lave bål, få røg i øjnene og varme sig med en bålsuppe.
I går tog drengene og jeg sammen med min gode ven Kasper og hans børn i skoven. Vi var udstyret med lange underhyler, godt humør, varm mokka på termokanden og ingredienser til en kartoffel-porre bålsuppe. Det er en basis opskrift på en god naturoplevelse.

Til dessert fik vi pandekager med syltetøj, skumfiduser og varm kakao.

Man må gerne snyde hjemmefra, så jeg forberedte suppen på forhånd. Det gør det en del nemmere. Min ældste søn ville også lave en suppe – bare på hans trangiasæt, så vi stod side om side i køkkenet og snittede grøntsager til vores supper. Den yngste pakkede vores snitteknive, vanddunke og spisesæt imens.

Her kommer opskriften på en lækker og nem kartoffel-porre bålsuppe.

// Kartoffel-porre bålsuppe med purløg og friteret kartoffel (4 pers.)
4 porrer snittet i halve ringe (kun det hvide)
1 fintsnittet løg
1 pastinak i små tern
5 kartofler i små tern
1 l kyllinge- eller grøntsags fond.
1 dl. hvidvin
20 g smør
Finthakket purløg
Ca. 1-2 dl. piskefløde
Salt & peber

// Friteret kartoffel
2 større kartofler til chips
Olie til fritering
salt

Jeg friterede kartoflerne hjemmefra. Skær de 2 kartofler i tynde stimler (julienne) og kom dem i en skål med vand for at trække stivelse ud. Jeg brugte mit mandolinjern til opgaven. Alternativt kan du rive kartoflerne i en foodprocessor eller på et rivejern.

Sigt vandet fra kartoflerne. Tør dem godt i et rent viskestykke. Fritér kartoffelstavene i en gryde med varm olie til de bliver brune og sprøde. Læg de færdige og varme stave på et stykke køkkenrulle og giv dem et skud salt.

Grøntsagerne svitses til porre-løg suppen.

Smelt smør i en gryde over bålet. Køb evt. en billig gryde (uden plastik håndtag) i genbrug og døb den ”bålgryden”.
Svits løg og porrer i et par minutter. Kom kartofler og pastinak i og giv det yderlige et par minutter, før fonden og hvidvinen tilsættes.

Suppen skal småsimre i ca. 30 minutter. Tilsæt ønskede mængde fløde. Varm op og smag til med salt op peber.

Servér den varme rustikke kartoffel-porre suppe med finthakkede purløg og friteret kartoffel.

Kasper lavede pandekager over bålet, mens børnene grillede skumfiduser i vildskab

Velbekomme og god fornøjelse.

Indkøbskurv
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.