Madblogger Udfordringen #2: Hørøget pulled limousine beef sous vide i spinat taco wraps paleostyle

Jeg lavede paleo spinat taco wraps med hørøget pulled limousine beef sous vide, æble, rå tomatsalsa med chili og koriander, syltede rødløg, hvidløgsspirer og cremefraichedressing med lime til Madblogger udfordringen #2.

Det fantastiske initiativ, som er udviklet af Nada fra bloggen www.lacucinanada.com, går i sin enkelthed ud på at tilmeldte madbloggere får stillet en given udfordring på en ret. Der er 74 madbloggere tilmeldt til runde 2 og det er første gang jeg deltager.

Denne gang lød opgaven på at splejse en af mine egne opskrifter med en opskrift fra en anden madblog med minimum 3 ingredienser. Jeg fik tildelt bloggen www.madkollektiv.dk og har valgt at parre deres opskrift på pulled beef paleostyle lavet i ovn med min opskrift på spinatpandekager. De ingredienser jeg valgte at bruge fra deres opskrift var pulled beef, æble, cherrytomater, hvidløg og løg.

Jeg valgte ret hurtigt at jeg ville lave madkollektivisternes lækre pulled beef, da jeg havde en limousine bov liggende i fryseren. Samtidig var det en oplagt mulighed for at lege og lære min nye sous vide cirkulator lidt bedre at kende. Sous Vide er en teknik, hvor man vakuumpakker marineret kød og tilbereder det i vandbad i op til 72 timer ved en præcis temperatur. Min limousine bov lå 1 døgn i vakuum med en lækker krydderiblanding, hvorefter den fik 23 timer ved 70 grader i sous viden.

Krydderierne var trukket helt ind i kødet og ikke kun overfladen. Kødet smagte fantastisk. Den overskydende smagsfulde fond fra vakuumposen siede jeg og kogte ned, så den kunne hældes over kødet inden servering. Jeg tog en portion af den færdige pulled beef og hørøgede den i min røgeovn i 5-10 minutter, så den fik en fin røgsmag.

Da pulled beef opskriften var paleostyle, udlod jeg at komme mel i mine spinatpandekager, så hele opskriften kunne gå under samme kategori. Jeg lavede dem også mindre, så det blev til små luftige lækre paleo spinat taco wraps. Det gør dem mere delikate og samtidig kan man se det lækre fyld.

Fyldet består af blandede babysalat, en rå tomatsalsa med chili og koriander, hvor jeg brugte cherrytomater, hvidløg og løg fra madkollektivs opskrift, syltede rødløg, hvidløgsspire og en cremefraiche dressing med limesaft, salt og peber.

Det smagte så englene sang og mundvandet gik;-).

Her kommer paleoopskriften på: Spinat taco wraps med hørøget pulled limousine beef, rå tomatsalsa med chili og koriander, syltede rødløg, hvidløgsspire og cremefraichedressing med limesaft.

 

// Hørøget Pulled Limousine Beef Sous Vide
1 limousine bov ca. 2500g

Dry Rub:
Jeg tilføjede lidt ekstra krydderier til min dry rub
1 dl brun farin
2 hele stjerne anis
1 spsk paprika
1 1/2 spsk salt
1 spsk spidskommen
1/2 spsk tørret chilli
1 spsk timian
1/2 tsk nellikker
1 knaps allehånde
1/2 tsk allehånde
1 spsk ingefærpulver

 

Dry-rub-til-pulled-beefKrydderiblandingen males til en lækker og velduftende dry rub

 

Mal krydderierne i en morter eller kaffekværn. En kværn er helt sikkert at foretrække. Det dufter fantastisk, når krydderierne bliver malet.

Tør boven godt med køkkenrulle, så der ikke kommer kødsaft i vakuumpakkeren. Massér krydderblandingen godt ind i kødet. Vakuumpak boven og marinér i min. 12 timer. Min fik ca. 24 timer.

 

limousine-bov-marineretDry rub marineret limousine bov

Vakuumpakket--limousine-bovboven vakuumpakkes

sous-vide-cirkulatorHold øje med om vandet fordamper og om der skal hældes ekstra i

 

Tilbered boven i sous vide i 23 timer ved 70 grader.

Si evt. skyen fra posen og kog fonden ned. Min bov smed næsten 6 dl kraftig og velduftende fond.

 

 

 

 

Pulled-limousine-beef-sous-videTræk det møre kød fra hinanden med 2 gafler.

 

Placer en portion pulled beef på en tallerken eller fad i en røgeovn (eller lign). Stil bakke af stanniol ved siden af antænd høet og sæt låget på. Røges 5-10 min. Alt efter ønskede røgsmag.

 

 

 

hoe-roeget-pulled-beefHøet købte jeg i det lokale supermarked. Jeg tændte op et par gange, da jeg ville have en lidt kraftigere røgsmag.

hay-smoked-pulled-limousine-beefKødet skal være tørt, så det er mere modtageligt for røgen

 

 

// Paleo spinatwraps tacostyle (ca. 6 stk)
4 øko æg
Revet citronskal
Revet muskatnød
1/4 tsk spidskommen
50 g finhakket frisk babyspinat
Salt og peber

 

Vask den friske babyspinat godt og grundigt for jord. Tør bladene for vand i et klæde. Pil stilkene fra og hak spinaten fint. Slå æggene ud i en skål. Kom krydderier, revet citronskal og spinaten i. Drys med salt og peber og rør med en gaffel.

 

 

finthakket-babyspinatFrisk babyspinat

 

Hæld lidt af massen i en lille pande 1o cm i diameter som kan tåle at komme i ovnen. Wraps bages i ca. 3 minutter. Alternativt kan man bruge en større pande og efterfølgende skære dem til mindre wraps.

 

 

 

// Fyld:
blandet babysalat
1 æble
Hvidløgsspirer

Skyl og tør salaten.

Skræl æble og skær det i 2×2 mm tynde stænger og opbevar i koldt vand med lidt citronsaft, så de ikke bliver brune.

 

 

// Syltede rødløg
7 rødløg skåret på langs
4 dl eddike
1 dl vand
200 g sukker
3 laurbærblade
12-14 blandede peberkorn eller sorte

Kom de snittede rødløg i et skoldet sylteglas eller to. Kog en lage af eddike, vand, sukker og laurbærblade. Hæld den kogende lage over løgene og lad det trække et døgns tid.

 

 

syltede-roedloeg-laurbaerblade-peberkornRødløgene skal trække i et døgns tid

 

 

// Rå tomatsalsa med chili og koriander
500 g cherrytomater
3 fed finhakket hvidløg
1 finhakket løg
1/2 tsk finthakket rød chili
1 lille håndfuld friske koriander
olivenolie
Salt og peber

Skyl cherrytomater og hak dem fint. De afgiver en del saft som hældes fra. Bland cherrytomater med løg, hvidløg, chili og finthakket koriander. Smag til med salt og peber. Lad salsaen hvile i 20 minutter og hæld overskydende lage fra. Hæld lige olivenolie over salsaen inden servering.

 

 

raa-tomatsalsa-chili-korianderRå tomatsalsa med chili og friske koriander

 

 

 

// Cremefraiche dressing
2 dl. cremefraiche
1 tsk frisk limesaft
salt og peber

 

Rør ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.

Anret de luftige spinat taco wraps med blandet salat, æblestænger, rå tomatsalsa, hørøget pulled beef, cremefraichedressing, syltede rødløg og en lille bunke hvidløgsspirer på toppen.

Serveres med kølig Corona eller to.

 

 

Velbekomme.

 

Tak for kampen Anja Friis! Flot og lækker dessert du fik lavet ; -)