Pesto af gulerodstoppe

Frisk pesto er altid lækkert. Jeg bruger det til sandwiches, frisk pasta eller bare som tilbehør. Normalt laver jeg pestoer af persille, basilikum eller ramsløg. Denne variant er lavet af gulerodstoppe. Det giver god mening at lave en lækker pesto, frem for at smide toppene ud.

 

Friske gulerodstoppe

 

// Pesto af gulerodstoppe
1 bt gulerodstoppe
2 dl olivenolie
40g revet parmesan
50g hakkede og ristet hasselnødder
1 fed hvidløg
Lidt citronsaft

 

Skyld toppene og pil bladene af. Stænglerne kan ikke bruges, da de er bitre.

Hak hasselnødderne grovt og rist dem nænsomt af på en tør pande, så aromastofferne frigives.

Kom bladene, hvidløg, halvdelen af olienolie i foodprocessoren og giv dem lige et par omgange. Jeg tilsætter parmasan og hasselnødder til sidst, da jeg godt kan lide min pesto lidt rustik. Det sidste olie hældes i til den ønskede konsistens.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

 

 

Velbekomme