Hjemmelavet Ajvar – en puré af auberginer & peberfrugter

Ajvar er en grøntsags puré af bagte auberginer, peberfrugter, hvor man fjerner skindet og blender det med chili, citronsaft og olivenolie. Det passer perfekt  som dip til grillmad – lam, oksekød og gris. Udskift evt. den søde ketchup med en god krydret hjemmelavet ajvar med dit personlige touch.

Ajvar kan også købes færdigt hos den lokale etniske grøntsag pusher, hvis man har travlt. Her kommer opskriften på den hjemmelavede.

 

 

 

// Hjemmelavet ajvar
4 stk. røde peberfrugter
1 aubergine
2 fed hakket hvidløg
1 hakket løg
Ca. 1 spsk. citronsaft
1 spsk. hvidvinseddike
½ – 1/1 chili (alt efter temperament) Jeg lavede min børnevenlig, så den blev ikke alt for stærk
lidt olivenolie
Salt & Peber

 

 

Vask og skær peberfrugter og aubergine i halve. Læg dem på en bageplade og grill dem på øverste rille i ovnen til de bliver helt sorte. Det tager ca. 20 minutter. Når peberfrugterne er sorte og man kan se skindet begynder at krympe, tages de ud. Aubergine kan få 5 minutter mere under grillen.

 

 

peberfrugt_aubergine-til-ajvar

 

 

De varme peberfrugter og auberginer komme i en skål med film over. Der kan ligge og svede i 5-10 minutter, hvilket gør at skindet er nemmere at pille af.  Fjerne skind af peberfrugt og skrab auberginen fri for skallen og kom “kødet” i en skål. Prøv lige at smage en peberfrugt uden skind. De er super søde.

Løg og hvidløg svitses i en gryden. Kom chili i og giv det et par minutter. Løgmassen komme i skålen med peberfrugter og aubergine og blendes med citronsaft, hvidvinseddike. Smag til med olivenolie, salt og peber.

 

Jeg brugte ajvaren som dip til grillede cevapcici.

 

 

 

Velbekomme