Grillede tyrkiske peberfrugter fyldt med haydari

Grillede tyrkiske peberfrugter fyldt med haydari er lækkert tilbehør til grillmenuen. Haydari er en tyrkisk dip med feta, peberfrugt, chilipeber, olivenolie, persille og hvidløg. Det er lækkert som tilbehør til grillmad. Eller bare som eftermiddagssnack sammen med noget godt brød – evt. med verdens nemmeste og lækreste koldhævet brød.

Jeg køber den færdig hos den etniske grøntsags pusher og fortrækker den cremede version. Kan være jeg skal prøve at lave min egen version en dag.

 

// Grillede tyrkiske peberfrugter fyldt med haydari
1-2 grønne tyrkiske peberfrugter pr. pers.
100-200 g cremet haydari

 

Peberfrugter skylles og tørres. Skær enden af, så du kan trække stilken ud. Fjern de sidste kerne med langemanden. Peberfrugterne får lige en hurtig tur på grillen, så de får flotte grillstriber. Tag dem af og fyld dem med haydari. Det er nemmest med en sprøjtepose eller brug en frysepose og klip et lille hul i hjørnet.

 

 

grillede-fyldte-tyrkiske-peberfrugter-Jesper-BallebyFoto: Jesper Balleby

 

 

 

De fyldte peberfrugter får lige en tur mere på grillen til haydarien er blevet varm.

Servér de grillede fyldte peberfrugter som tilhør til grillmad. F.eks. grillede cevapcici – en krydret Balkan frikadelle lavet af hakket okse- og lammekød.

 

 

 

Velbekomme