Hjemmelavede flæskesvær

Da jeg lavede bacon skar jeg sværen af ribbensstegen og som bonus, lavede jeg hjemmelavede flæskesvær. De er nemme at lave og med et godt skud havsalt, bliver de til en god lille snack.  Laver du braiseret svinebryst (ribbenssteg) kan du med fordel skære sværen fra og lave hjemmelavede flæskesvær. De kan lægges på tallerknen som tilbehør, hvis du da ikke spiser dem inden.

 

// Ingredienser
Svær fra ribbenssteg
Havsalt
Laurbærblade

 

Skær sværen i strimler i den ønskede bredde. Sværen fra min ribbenssteg var ridset på forhånd, så det gav sig selv.

Kom sværene i en gryde med kogende vand, 1 tsk salt og 2-3 laurbærblade og lad det koge i 25 minutter. Si vandet fra i et dørslag eller si. Dup sværene tørre med køkkenrulle og læg dem på en bradepande med bagepapir, så de ikke rører hinanden. Drys med havsalt.

 

Flæskesvær

 

Flæskesværene skal have  20-30 min ved 225 grader. Vend dem et par gange undervejs. Hold øje med dem til slut. Det er ærgerligt, hvis de får for meget. Du kan evt. lave en tester undervejs og smage om de er sprøde og færdige. Lad en køle af på et stykke køkkenrulle, da de er meget varme.

De færdige flæskesvær lægges på køkkenrulle og køler af. Giv dem et ekstra skud havsalt og servér dem til din braiseret gris eller spis dem som de er.

 

Velbekomme