Røget dyrekølle med krydderurtesalsa, vinaigrette, mayo & rugbrød

Min gode ven og madbuddy, Slowfoder, kom forbi med et stykke røget dyrekølle fra Djursland. Luksus. Vi lavede et rugbrødsdrøn med en syrlig mayo, røget dyrekølle en frisk krydderurtesalsa bestående af purløg, dild, finthakket rødløg vendt i en vinaigrette. Den røgede dyrekølle fortjener selvfølgelig en god skive hjemmebagt rugbrød. Se opskriften på rugbrød her.

 

// Krydderurtesalsa
Dild
Purløg
Rødløg
1/2 – 1 dl olivenolie
Lidt frisk citronsaft
1/2 tsk sukker
Salt & peber

 

Kom olivenolie, citronsaft & sukker i en shaker (evt glas med låg) giv det et skud salt & peber og ryst. Vinaigretten skal gerne være syrlig og have lidt sødme. Kom det finthakkede rødløg og urter i blandingen lige inden servering.

 

// Syrlig Mayo
1 bæger med 2 pasteuriserede æggeblommer
2-3 dl neutral olie (vindruekerne-, majs- el. rapsolie)
1 tsk. sennep
1-2 tsk hvidvinseddike
Revet citronskal fra en økologisk citron
Salt & Peber.

 

Pisk æggeblommer, sennep, hvidvinseddike med elpisker eller i en foodprocessor. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der piskes. Smag til med salt & friskværnet peber og evt. ekstra sennep eller eddike. Riv derefter økologisk citronskal i. Mayoen skal være syrlig.

Smør et lækkert stykke rugbrød med den syrlige mayo og anret hele herligheden med røget dyrekølle og krydderurtesalsaen.

 

 

Velbekomme.