Gullaschsuppe med persillerødder og bacon lavet over bål

I dag tog børnene og jeg ned i skoven og lavede gullaschsuppe over bål sammen med min gode ven Kasper og hans 2 jævnaldrende børn. Vejret var fantastisk. Høj sol og kun et par plus grader, så vi var bevæbnet med godt humør og lange underhylere. Det kølige vejr lagde op til at lave en god gang krydret gullaschsuppe, som vi kunne varme os på. Jeg havde snydt lidt hjemmefra og havde medbragt friskbagt ølandshvedebrød og snittet alle grøntsagerne på forhånd, så de bare skulle kommes ned i gryden med kødet, bacon og fond og så ellers bare simre og smages til.

 

 Outdoor gullaschsuppe.Det var en herlig dag i skoven.

 

outdoor gullasch og grillede frankfurtere

Mens vi ventede på gullaschsuppen blev færdig, grillede vi nogle grovhakkede frankfurtere og lavede rustikke hotdogs til forret. Det eneste minus ved turen var, at vi havde glemt et par kolde øl til at varme os på, så vi måtte nøjes med kaffe.

 

 

Rustikke bål hotdogs med frankfurtereBål hotdogs med grovhakket frankfurtere

 

Efter vi havde spist os godt mætte, bålet var brændt ud og vores tæer begyndte at brokke sig over den faldende temperatur i skoven, pakkede vi vores grej sammen og cyklede hjem.

 

// Ingredienser
500 g skært oksekød (jeg brugte en stegt entrecotebøf fra fryseren. Ca. 200g)
150 g bacon i tern (brugte min hjemmelavede. Se opskriften på den her)
2 grofthakkede zittauerløg
4 persillerødder i skiver
4 gulerødder i skiver
1 fint snittet rød peberfrugt
2 liter oksebouillon
2 spsk paprika
3 fed finthakket hvidløg
5 kartofler i tern
1 tsk groft salt
½ tsk spidskommen
2-3 laurbærblade
1 finhakket mild snackchili (der var børn tilstede)
1 ds hakket tomater
1 ds koncentreret tomatpuré (ca. 70 g)
8 hele peperkorn
Salt og frisk kværnet peber
Olie til stegning
Cremefraiche (ikke den fedtfattige)

 

// Tilbehør
Ølandshvede boller og smør

Jeg snittede alle grønsager, kød og bacon hjemmefra og kom det i hver deres fryserpose. Løg og hvidløg i én. Og resten af grøntsagerne i en anden. Og kød for sig. Bacon stegte jeg hjemmefra og lod det køle af på køkkenrulle.

Vi brugte en trangiagryde. Der er ikke nogen undskyldning for ikke at komme af sted og lave bålmad. Har du ikke en tragiagryde, så brug en gammel gryde. Har du ikke gammel gryde, så køb en i genbrug til en 20’er ;-)

Gryden stilles over bål og olien varmes op. Svits kødet deri (med mindre du har gjort det hjemmefra) Kom løg og hvidløg i og svits i 2-3 min. Og derefter resten af grønsagerne og det stegte bacon. Og giv det et par minutter, før bouillon, hakkede tomater og tomatpuré kommes i.

Det har godt af at simre en time eller længere. Vores suppe fik 1 ½ time uden låg, så den kunne koge lidt ind for en mere kraftfuld smag. Smages til undervej med salt og peber. Suppen skal være godt krydret og må gerne bide lidt fra sig. Men selvfølgelig ikke for stærk, så børnene ryger i koma.

Servéres rygende varm i dybe tallerkner eller i frilufts kopper med en klat creme fraiche og ristet ølandshvedeboller. Pynt med finthakket persille (mit lå hjemme på køkkenbordet).

 

Velbekomme og god fornøjelse