Madbloggerudfordringen #8 Mr. White

Til madbloggerudfordringen #8 lavede jeg hvidvinsdampet hellefisk med jordskokkeskæl, blåmuslingeskum, dampet porrer, hytteost, enoki svampe, blomkålspuré og blomkålssne aka Mr. White.

Denne madbloggerudfordring gik ud på at lave en ret i den tildelte farve hver tilmeldte madblogger fik ved en lodtrækning. Det var rent russisk farveroulette med bl.a. grøn, rød, metallic og brun. Brun??? Shit!!! Jeg var heldig at trække den hvide. Glæder mig til at se de andres resultater.

 

Jeg har gået og tænkt på alle de hvide råvarer jeg kunne komme i tanke om og havde planer om at lave en rimmet kammusling med hvidt tilbehør. Men da Nada, som står for madbloggerudfordringen lavede i en reminder mht. deadline, fik jeg travlt, da jeg kun havde et hul på 2 timer til at lave retten og tage billeder af den.

 

Jeg fløj ned til Clausens Fisk og købte den hvideste fisk. Helle for hellefisken. Havde ikke tid til at rimme kammusling. Derefter tog jeg i supermarkedet og købte alt, hvad der var hvidt. Håbede på at kunne knække koden til min ret på køreturen hjem, selvom den kun tager ca. 30 sek.

 

Hellefisken dampede jeg i hvidvin og citronsaft i ovnen. Derefter satte jeg gryder over med både blomkål og jordskokker for at prøve med forskellige puréer. Det blev et projekt, hvor jeg forsøgte mig frem. Endte med at køre med blomkålspuréen. Jeg skrællede den røde skal af radiser og skrællede jordskokker og snittede begge dele tyndt på et mandolinjern og lagde det i koldt vand.

 

Porrerne skar jeg i tynde skiver og dampede dem hvidvin og citronsaft og lidt salt. Og delte ringene ved anretningen.

 

Hytteosten skyllede jeg (Tak Gastro) og brugte de små hvide ”sten”. Frækt.

 

 

 

 

hvidvinsdampet-hellefiskTest på en sort Würtz tallerken

 

Jeg havde købt peberrod og tænke en mild peberrodskum ville passe fint til fisken. Ved ikke helt hvad der skete da jeg varmede det op med mælk. Det smagte i hvert fald frygteligt. Prøvede at koge peberroden i vand. Det var lige så slemt. Heldigvis havde jeg lidt blåmuslingefond i fryseren fra sidste gang jeg lavede blåmuslinger, så lavede en skum af det i stedet.

Fisken blev placeret midt på tallerknen med tynde rå sprøde skiver af jordskokker, som minder om fiskeskæl ovenpå. Blåmuslingeskum kom over. Rundt om fisken lagde jeg enoki svampe, dutter af blomkålspuré, ringe af porrer, hytteost og blomkålssne.

 

 

 

fisk-jordskokker-blomkaal-hytteost-enoki-madbloggerudfordringen-8Hvidvinsdampet hvid fisk med hvid på

 

 

 

 

Tak for endnu en sjov madbloggerudfordring.