Julesandwich med porchetta, sprødt svær og hjemmelavet rødkål

Den anden dag lavede jeg en porchetta. Der var stadig leftovers dagene efter og sværen var stadig sprød, så det var tid til at lave en julesandwich med porchetta og hjemmelavet rødkål. Den har jeg længe haft i tankerne.  Til min julesandwich med porchetta, bagte jeg store paniniboller, smurte dem med en dressing rørt af mayo, sennep, akaciehonning og hvidvinseddike. For at gøre sandwichen julet, lavede jeg en varm rødkål kogt med kanel, stjerneanis, appelsinsaft til. Den fik et rundhåndet drys med flagesalt. Og smagte fantastisk.

Julesandwichen vil helt sikkert kunne bruges som medicin efter juleaften, hvis man har været gavmild med den gode rødvin.

Sidder du og tænker: ”hvordan skal jeg dog kunne nå at lave en porchetta til juledagene?” Og  du samtidig gerne vil lave en julesandwich, som kan rette op på saltbalancen og få dig til at glemme alt om den håbløse julegave fra svigermor, er der ingen grund til panik. Du kan lave en julesandwich, hvis der er rester fra flæskestegen og den hjemmelavede rødkål. Skift evt. grisen ud med and eller gås.

//  Julesandwich med porchetta med hjemmelavet rødkål
Tykke skiver porchetta
(alternativt kan rester fra flæskesteg, and eller gås bruges.)

 

grillet-porchetta-til-sandwich1

 

// Paniniboller
300 g durum mel
300 g mel tipo 00
2 tsk. salt
12 g gær
3-4 tsk. olivenolie
ca. 3 dl lunken vand

Opløs gæren i vand.  Tilsæt mel, olivenolie og salt. Ælt dejen i 10 -15 min. Og lad den hæve 2-3 timer  med på køkkenbordet med klæde over.

Jeg lavede 5 store boller af dejen, da det var til en herrefrokost, men du kan sagtens lave flere og mindre. Lad bollerne efterhæve i ½ time på bagepladen. Bages ved 225 grader og i 10-15 min.

// Dressing
½ dl mayo
2 tsk. dijon sennep
1 tsk. akaciehonning
friskpresset citronsaft
salt & peber.

Rør alle ingredienserne sammen og smag til med salt, peber og citronsaft. Jeg kan godt lide at den får lidt syre. Stilles på køl indtil brug.

// Julerødkål
1 rødkål
2 kanelstænger
3 stjerneanis
Saften fra 1 økologisk appelsin
4 laurbærblade
1 dl balsamico eddike
1 dl rødvin. (havde jeg ikke, så både rødkålen og jeg fik en sjat portvin)
2 dl vand
4 tsk. havsalt
ca. 100 g sukker.
Ca. 7-9 spsk. ribsgelé

 

Hjemmelavet-jule-rødkål

 

Snit rødkålen fint og kom det i en gryde. Kom resten af ingredienserne i gryden. Lad det simre i 1 ½ – 2 time. Smag til med salt, peber og ribsgelé, så den bliver tilpas sød. Du kan med fordel lave rødkålen dagen før, da den har godt af at trække.

 

Lækker hjemmelavet julerødkål

 

Skær de lune sprøde paniniboller over og smør dressing på bund og top. Saml julesandwichen med et par gode lune skiver porchetta med sprødt svær, lunt julerødkål og evt. skiver af syltede drueagurker. Drys med flagesalt. Tag en bid. Den skulle gerne høres ;-)

 

Velbekomme