Jordskokkesuppe med stegte kammuslinger, ristede hasselnødder og sprødt bacon

Det er sæson for jordskokker – de små faste knolde, som har en fin sødelig nøddesmag. Jeg elsker den fine konsistens – både i rå tynde skiver, puré og til jordskokkesuppe. Jeg lavede jordskokkesuppen i går uden at komme fløden i. I dag skulle den bare koges op, fløden tilsættes og smages til med salt, peber og citronsaft. Suppen er fin som den er, men den fortjener at blive serveret med et par stegte kammuslinger. Og noget godt brød til.

 

// Ingredienser
500 g jordskokker
2-3 kammuslinger pr. pers.
1 pastinak
1 finthakket løg
1 finthakket fed hvidløg
1 liter kyllinger fond
2 dl hvidvin
1/2 tsk friskrevet muskatnød
1/4 – 1/2 liter fløde alt efter temperament
og friskpresset citronsaft
Olie til at stege i
En lille håndfuld hakkede hasselnødder
8 skiver god bacon (opskrift på bacon)
1 økologisk citron
Salt og peber

// Tilbehør
Ølandshvedeboller

 

Skræl jordskokker og pastinak og skær i terninger.

Svits løg, hvidløg og rødder i en gryde uden at det tager farve. Kom kyllingefond, hvidvin og muskatnød i. Koges i ca 35 min. til grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med en stavblender.

Lad suppen hvile. Rist de hakkede hasselnødder på en tør pande og lad dem køle af på en tallerken. Riv lidt citronskal med et fint rivejern og gem det til anretningen.

Bacon skæres i tynde skiver og steges sprøde i ovnen i 4-5 min ved 200 grader. Køles af på køkkenrulle.

Suppen bringes i kog og fløden kommes i. Smages til med salt, peber og evt. lidt citronsaft. Blend suppen lige inden servering og blend i overfladen så suppen skummer. Det klæder anretningen.

Kammuslinger drysses med salt 10 min. før stegning. Dub kammuslinger tørre med køkkenrulle og steg dem på en varm pande med olie.  Ca. 1 min. på hver side.

Anrettes i dybe tallerkner med 2-3 stegte kammuslinger i midten. Kom tilpas suppe i, så kammuslingerne kan ses. Drys ristede hasselnødder over kammuslingerne og lidt revet økologisk citronskal, som giver suppen lidt syre. Læg en skive sprødt bacon over kammuslingerne. Og gør det lidt bedre end mig, så man kan se kammuslingerne ;-)

Serveres med ølandshvedeboller eller andet godt brød

 

 

Velbekomme