Dampede blåmuslinger i hvidvin – Moules Marinés

Dampede blåmuslinger, Moules Marinés, er super simple at lave og så smager de fantastisk. Det er en lækker og festlig forret – en gang i mellem køber jeg rigeligt og spiser blåmuslinger som aftensmad med noget lækkert brød til og i godt selskab. Det er en hurtig, super lækker og nem aftensmad, som helt sikkert fortjener et glas køligt hvidvin til. Det er også hyggeligt at sidde og spise dampede blåmuslinger.

 

// Dampede blåmuslinger i hvidvin – Moules Marinés
2 kg blåmuslinger (4 pers.)
1 finthakket rødløg
2 fed finthakket hvidløg
5 kviste frisk timian
1 bdt. frisk finthakket persille
2 dl tør hvidvin
3 spsk olivenolie
Salt og friskkværnet peber

 

Start med at rense blåmuslingerne grundigt i koldt vand og skær ”skægget” af.  Varm olien op i en gryde og svits løg, hvidløg og de friske timiankviste i et par minutter. Kom hvidvin i og varm op før blåmuslingerne tilsættes. Blåmuslingerne skal dampes i ca. 5 min. Læg låg på og ryst gryden et par gange. Smag til med salt og peber.

Uåbnede blåmuslinger smides væk med det samme.

Man kan også si de færdige muslinger fra og hælde muslingefonden tilbage i gryden. Du kan evt. tilsætte piskefløde og kog fonden lidt ind, hvis du ønsker at lave en lækker cremet muslingensauce.

Muslingefonden kan også gemmes i fryseren til senere brug.

Kom de færdige blåmuslinger i en stor skål og drys med frisk hakket persille.

Serveres med lækkert koldhævet brød, køligt hvidvin og evt. en syrlig aioli. Du kan også lave den klassiske franske ret – Moules Frites, hvor du serverer sprøde pommes frites til.

 

Velbekomme.