Oreo is

Vores ismaskine er helt sikkert drengenes bedste ven i køkkenet. Den bliver klappet og snakket pænt til, mens den fryser lækker is til os.

I fredags lavede vi hjemmelavet flødeis i stedet for at købe fredagsslik. Så er det fredag. Det er et hyggeligt projekt og drengene er helt pjattede med det. De bestilte to varianter – en vaniljeis og en Oreo is. Det gælder om at være hurtig og komme Oreo kiksene i isen, inden de bliver spist.
I min nye kogebog af Wassim Halal var der en opskrift på vaniljeis lavet med glukose. Den skulle lige testes af, da jeg normalt laver is med almindelig sukker.
Denne opskrift giver ca. 1,6 liter is. Den ene halvdel lavede vi til vaniljeis og den anden til Oreo is.

 

// Oreos is (1,6 liter)
8 dl sødmælk
2 dl piskefløde
200 g glukose
200 g æggeblommer (10 stk. En æggeblomme vejer ca. 20g)
200 g sukker
Korn af 1 stang vanilje
Knuste Oreo kiks

 

Kog mælk og fløde op i en gryde med glukose. Jeg kogte også den tomme vaniljestang med.

Kom æggeblommerne, sukker og vaniljekorn i en skål og pisk det til en luftig æggesnaps.

Pisk mælkeblanding med æggemassen og lad det køle ned. Hæld blandingen gennem en finmasket si og kør den på ismaskinen. Kan i stedet sættes i fryseren. Husk at røre i det jævnligt til massen er frossen.

 

 

hjemmelavet vanlijeisMin ismaskine kan kun klare 1 liter af gangen, så den måtte tage 2 ture. Første tur med ren vanilje

 

Vi brugte ca. 8-10 Oreo kiks til 0,8 liter vaniljeis. Kom det ønskede antal Oreos i en frysepose. Luk til. Og knus med en kødhammer eller kagerulle. Lige en opgave for mindstemand aka smadremanden. Hvis der er trang til at give den gas med kødhammeren, kan det anbefales at bruge 2 poser, så man ikke får Oreo rasp  ud over det hele ;-).

Rør kikseblandingen med isen inden den er helt frossen. Der må gerne være godt med store klumper i, så det giver noget sprødhed til isen.

 

 

Velbekomme.