Crème brûlée

Crème brûlée betyder brændt creme på fransk og er en af de mest populære desserter i verden. En himmerigsdessert som består af en creme lavet af fløde, æggeblommer, sukker, vanilje og et låg af sprødt karamelliseret sukker. Og som får de fleste kvinder til at glide ned af stolen i bare ekstase. Og ikke nok med det, er desserten super simpel at lave. Og kan med fordel laves dagen før du får gæster.

// Créme brûlée (4 pers)
4 æggeblommer (ikke de pasteuriserede)
1 vaniljestang
60 g sukker
125 ml sødmælk
250 ml piskefløde.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv. Kom både vaniljekorn og stangen i en gryde med mælk og fløde. Varm op til lige under kogepunktet. Tag gryden af blusset og lad blandingen køle ned til under 50 grader for at undgå at æggemassen stivner, når den tilsættes.

Æggeblommer og sukker røres sammen. Tilsæt den afkølede vaniljeblanding. Hæld cremen i gennem en sigte. Skum det øverste lag af. Cremen fordeles i 4 ramekiner. De bages i ovnen i ca. 40 min ved 125 grader til cremen har sat sig.

Afkøl Crème brûlée i køleskabet i minimum 4 timer. Desserten kan med fordel laves dagen før. Husk at putte film over Crème brûlée, når den skal i køleskabet.

Lige før servering drysses den kolde Crème brûlée med et fint lag rørsukker og karamelliseres med en Crème brûléebrænder. Vær forsigtig med ikke at brænde sukkeret på, ellers bliver det bittert.

Ønsker du at desserten skal have et mere maskulint touch, kan det anbefales at bruge en ukrudts brænder til at karamellisere sukkeret med. I så fald kan det være en god idé at gøre det udendørs.

Kan serveres som den er eller med frisk frugt/bær.

 

Velbekomme.