Stegt flæsk m/ persillesovs, nye kartofler & fennikel-rødbedesalat

Stegt flæsk med persillesovs er altid en klassiker og er en god måde at starte ugen på – vi gør det desværre ikke hver uge. Det tager ikke lang tid at lave og så smager det bare fantastisk. Børnene er også pjattede med retten og det er lige før, de kunne spise det til Disneysjov i stedet for slik.

Af tilbehør lavede jeg en salat af revet fennikel, syltede rødbeder, æbler i små tern og lidt saft fra lime. Jeg synes at den lakridsagtige smag fra fenniklen spillede godt sammen med rødbederne. Æblerne og limesaften gav salaten noget friskhed.

 

// Steg flæsk med persillesovs
500 g flæsk i skiver
Salt & peber

 

Bank flæskeskiver med en kødhammer og drys godt med salt & peber og kom skiverne på en bagerist med en bageplade under til opsamling af fedt. Sættes i en forvarmet ovn, den midterste rille, og steges i ca 30 min ved 225 grader. Vendes når halvdelen af tiden er gået. Lad det sprøde flæsk dryppe af på noget køkkenrulle og giv evt. et drys med salt.

 

// Persillesovs
Kartofler
50g smør
3 spsk hvedemel
4-5 dl. mælk
1 bdt persille
Lidt citronsaft
Lidt frisk revet muskatnød

 

Smelt smørret i en gryde. Rør mel i. Kom mælken i og lav en hvid opbagt sovs. Smag til med frisk revet muskatnød, salt, peber og lidt citron saft. Kom det hakkede persille i.

 

// Fennikel-rødbedesalat
Syltede rødbeder skåret i små tern
1/2 finthakket æble uden skræl
1/5 fintrevet fennikel
Lidt lime eller citronsaft
Salt & peber

 

Bland rødbeder, æbler, revet fennikel i en skål og smag til med frisk lime/citron saft og salt og peber.

Servér det sprøde flæsk med nye kartofler, persillesovs og fennikel-rødbedesalat.

 

 

Velbekomme.