Madbloggerudfordringen #4 Stjerneskud med pocheret rødtungefileter, hummerhaler og stenbiderrogn

I denne udgave af Madbloggerudfordringen skulle vi lave et ret med fisk. De første 50 tilmeldte fik en fiskekasse fra SkagenFood. I min kasse lå der mange flotte rødtungefileter. Jeg valgte hurtigt at lave et stjerneskud, hvor jeg kunne lege med anretningen og forskellige tilberedningsformer.  Fisketemaet var helt perfekt, da jeg generelt laver for lidt fisk.  Fisk er så lækkert og hurtigt at tilberede.  Der var også nogle filetter til overs, som jeg panerede på normalvis og serverede for børnene. Det var et hit og de spurgte om de ikke kunne få til næste fredag i stedet for fredagsslik ;-) Tror jeg godt vi kan finde ud af.

 

 

roedtungefilet_madbloggerudfordringRødtungefileter  drysses med salt og hvid peber.

 

 

Her kommer opskriften på min udgave af stjerneskuddet

 

// Stjerneskud med pocheret og friteret rødtungefileter
Rødtungefileter 3 stk. pr pers.
Frisk dild
Økologisk citron
Panko rasp
Æg til panering
Hvedemel
Olie til fritering
Salt & hvid peber

 

// Stjerneskudsdressing på sifon (test)
2,5 dl piskefløde
2 spsk. tomatpuré
1 tsk. ketchup
1 tsk. sød chili sauce
½ tsk. worcestershire sauce
3 blade husblas
Knaps Cayenne peber

 

// Luftig stjerneskudsdressing
1 dl piskefløde
2 spsk. mayo
2 spsk. ketchup
1-2 tsk. sød chilisauce
citronsaft
worcestershire sauce
Knaps Cayenne peber

 

//Ristet brød
Flutes
Olivenolie
Flagesalt

 

Flutes skæres i aflange papirtynde skive. Dryppes med olivenolie og flagesalt. Bages ved 200g til de er sprøde. Ca. 5 min.

 

 

sproedt_broed_stjerneskudHvis man fryser brødet lidt ned, er det nemmere at skære tynde skiver. Den del sprang jeg over her.

 

 

 

Rødtungefileter drysses med salt og hvid peber på begge sider. Fileter skæres til, så de bliver lige. I en filet pr pers. laves en stribe med finthakket dild og revet citronskal.

 

 

 

roedtungefilet-porcheret-dildEn rødtungefilet pr anretning, blev rullet med friskhakket dild og revet citronskal.

 

Fileter rulles stramt i film. Bind snor i hver ende. De små ruller med rødtungefileter pocheres i ca. 3 min. alt efter tykkelse af fiskefileten. Lav evt. en tester, så du er sikker på den sidder lige i skabet. Varm en gryde vand med salt op til kogepunktet og tag den af varmen. Kom fiskeruller i og låg over. Fiskeruller som skal friteres skal have kun 1-2 min.

 

 

roedtungefilet-rullet-porcheret-i-filmEt stykke film lægges på bordet. Fisken rulles så stramt som muligt. Bind enderne med snor.

 

 

Tag rullerne op og lad hvile i 5 min., så fisken sætter sig. Pak forsigtigt fiskerullerne ud og tør dem godt. Skær forsigtig rullerne i begge ender, så du får en lige afslutning.

De fiskeruller som skal friters vendes forsigtigt i hvedemel, derefter pisket æg med salt og peber og til sidst i panko-rasp. Fritér dem i olie til de blive brune og sprøde. Lægges derefter til afdryp på køkkenrulle.

Jeg lavede stjernskuds-dressing på sifon, da jeg ønskede en let og luftig skum. Desværre blev den for tyk og stædig og ville ikke komme ud af sifonen (selvom jeg snakkede pænt til den), så den skal jeg arbejde lidt med. Har du styr på sifonteknik, så smid gerne et par gode tips og tricks ;-).

Husblas blev lagt i blød i koldt vand. Fløden blev varmet let op i en gryde med tomatpure, ketchup, sød chili sauce, worcestershire sauce. Husblas kom i. Saucen blev hældt i gennem en finmasket si, så der ikke var kerner mm, som kunne sætte sig fast i sifonen. Sifonen fik en patron og lagt på køl. Den fik patron nr. 2 lige før anretning. Skummen blev desværre for tyk, så måtte komme den i sprøjtepose i stedet. Det må jeg lige arbejde lidt på.

Har man ikke i sifon, kan man lave en luftig dressing (se ingredienser luftig dressing)  med at lave en cremet flødeskum og vende de øvrige ingredienser i. Smag den til og kom den i en sprøjtepose.

Hver tallerken anrettes med 3 rødtungefilet tårne – en friteret, en med dild og citronskal og en lavere rullet i frisk dild. Pynt med hummerhaler, salat, dressing, stenbiderrogn (eller kaviar) og ristet brød. Og riv evt. citronskal over.

Fisketårnene skæres lige i bunden, så de står flot, med mindre man er til det skæve tårn i Pisa.

 

 

 

Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

 

// Her er mine bud på tidligere madbloggerudfordringer:

Madbloggerudfordringen #2 Hørøget pulled limousine beef sous vide i spinat taco wraps paleostyle

Madbloggerudfordringen #3 Vildsvinemørbrad med nye kartofler, mynte og brombærsauce

Madbloggerudfordringen #3 Vaniljeis med havtornsirup støbt i æggeskal