MadbloggerUdfordringen #3 Vildsvinemørbrad med nye kartofler, mynte og brombærsauce.

Det er anden gang jeg med i madbloggerudfordringen. Denne gang kunne man vælge 2 udfordringer – én til det salte køkken og én til det søde køkken.

Jeg valgte at lave vildsvinemørbrad som chateaubriand og nye kartofler med smør & mynte samt en brombærsauce.

Vildsvinet skød jeg i Sverige i år, så jeg har fryseren fyldt med lækkert kød til at lege med over sommeren ;-)

 

// Vildsvinemørbrad
700 g vildsvinemørbrad
salt & Peber
Smør til stegning

 

 

vildsvinemoerbrad-brunet-af

 

 

Afpuds mørbraden. Og brun den af på en meget varm og tør pande på alle sider. Lige inden servering skæres mørbraden  i ca. 2 cm tykke skiver og steges på en varm pande med smør. Drys med salt & peber.

 

 

 

// Brombærsauce
2 tsk. honning
1 tsk. Dijon sennep
3 dl. rødvin
1 dl. portvin
2 dl. vildtfond
Ca. 200 g brombær
Ca 30 g smør
Salt og Peber
Evt. lidt sukker

 

 

Honning og Dijon sennep svitses i en varm gryde. Det må ikke brande på. Tilsæt rødvin, portvin og fond. Saucen koges næsten ind til det halve. Tilsæt brombær og kog videre i 10 minutter. Smag til med salt og peber. Og evt. lidt sukker, hvis saucen mangler en smule sødme. Inden servering kommes små klatter koldt smør i saucen under omrøring. Det gør den tykkere og mere cremet.

 

 

nye-kartofler-med-brombaersauce

 

 

Serveres med nye kartofler med smeltet smør og finthakket mynte.

 

 

 

 

Velbekomme.