Lammeculotte med sprøde kartoffelbåde og grillet fennikel

Lammekød smager fantastisk. Hver gang jeg spiser lam, tænker jeg, at jeg får det for sjældent. Lammeculotte tager ikke lang tid at lave og så er det bare super lækkert. Det skal bare ridses, brunes på en varm pande og masseres med friske krydderurter og krydderier og steges videre i ovnen. Til denne opskrift har jeg brugt rosmarin og citronmelisseblade, men du kan også bruge andre friske krydderurter som f.eks. timian eller salvie.

 

// Lammeculotte med sprøde kartoffelbåde og grillet fennikel (2 pers.)
1 lammeculotte (ca. 300 g)
1 par kviste frisk rosmarin
1 lille håndfuld citronmelisseblade
2 fed hvidløg
Olivenolie
Salt og friskværnet peber
500 g vaskede kartofler med skræl
1 fennikel

 

 

Lammeculotte med rosmarin og citronmelisseFedtet ridses i små tern. Brun culotten på en tør varm pande

 

Hak rosmarin, citronmelisseblade og hvidløg. Rids fedtet på lammeculotten i små tern. Brun culotten på en tør varm pande. Kom lammeculotten i et ildfast fad og drys godt med salt og lidt friskkværnet peber. Massér krydderurteblandingen med hvidløg godt ind i kødet. Steges færdig i ovnen i ca. 20 min ved 200 grader. Når culotten er færdig skal den hvile med et stykke folie over i ca. 10 minutter.

Kartoflerne med skræl halveres, skæres i både og kommes i en bradepande med bagepapir. Hæld olivenolie over og drys med salt og peber. De skal ca. have 30 minutter i ovnen ved 200 grader. Hvis du sætter kartofler og lammeculotten ind på samme tid, passer det med at kødet skal hvile i 10-15 minutter og at kartoflerne bliver færdige.

Skyl fennikelknolden og kog den i en gryde med salt i ca. 15 min. Tag op og dup den tør. Skæres i kvarte og grilles på en grillpande eller alm pande med lidt olie. Drys lidt salt over.

Skær lammeculotten på tværs af fibrene i mundrette skiver og anret på en tallerken med sprøde kartoffelbåde og grillet fennikel.

 

Velbekomme.