Hjemmelavet pasta – Fettuccine

Hjemmelavet pasta smager fantastisk. Det kan slet ikke sammenlignes med det fabriksfremstillede friske pasta man køber i supermarkederne. Pastaen er i sig selv lækker, og man behøver ikke andet end lidt olivenolie og frisk friskrevet parmesanost for at gøre det til en velsmagende pastaret. Har du ikke prøvet at lave frisk pasta, kommer her en opskrift og vejledning. Jo flere gange du selv laver pasta, jo hurtigere bliver du til at lave det.

 

// Hjemmelavet pasta (4-6 pers.)
500 g durummel
4 økologiske æg
1/2 tsk. salt
Vand
Evt. lidt revet øko citronskal

 

Bland mel og salt sammen på køkkenbordet og form en ”vulkan” med en fordybning i midten til æggene. Slå æggene ud i fordybningen. Brug evt. en gaffel til at blande mel og æg sammen. Når melet og æggene er blandet sammen, æltes dejen til den er fin og glat. Er den for våd og klistret, kommes mere mel i. Er den for hård, kan du komme lidt vand i.

 

mel-formes-til-en-vulkanBland mel og salt sammen på køkkenbordet og form en ”vulkan” med en fordybning i midten til æggene.

 

Jeg brugte overstående metode, inden jeg fik en røremaskine.

Stil pastadejen på køl i en skål med en klæde over i 30 minutter.

Del dejen op i 3 lige store dele. Gem de 2 dele i skålen med et klæde over, så dejen ikke bliver tør.

Brug enten en kagerulle eller en pastamaskine til at lave tynde 1-2 mm pastaplader.

Drys mel på køkkenbordet eller kom lidt på maskinen så pastaen ikke klæber fast. Pres dejen flad og kør den igennem på den tykkeste indstilling på pastamaskinen. Fold enderne sammen og kør dejen igennem på den tykkeste indstilling. Dette gentages 3-4 gange indtil pastapladen fylder pastamaskinens bredde.

 

 

pastadejen-rullesDejen køres igennem  3-4 gange på den tykkeste instilling indtil pastapladen fylder pastamaskinens bredde.

pastapladerDel pastapladerne på midten ellers får du verdens længste fetuccine

 

Kør pastapladen igennem en tyndere indstilling en enkelt gang. Og gentag indtil pladerne 1 – 2 mm tykke.  Husk at drysse mel på køkkenbordet og evt. lidt over maskinen.

Når pastapladen har den ønskede tykkelse lægges den til side og de resterende portioner køres igennem maskinen.

Brug pastapladerne til lasagne, ravioli, spaghetti eller som her fettuccine.

 

 

pasta-lavet-med-pastamaskineMine drenge er vilde med hjemmelavet pasta og synes det er sjovt at lave. Win-win – da det både er kvalitetstid samt en god hjælp

frisk-fettuccine-pasta-parmasan-salvieKog pastaen i et par min. i letsaltet vand. Her serveret med lidt olivenolie, revet citronskal, revet parmasanost og frisk salvie.

Lav din ynglings pastasauce som fettucinen fortjener eller lav evt. denne hurtige og lækre udgave med frisk spinat og bacon.

 

Velbekomme.