Grillede vildsvine spareribs med hjemmelavet barbecue sauce

Byens bedste ben skød jeg i Sverige.  De er oven i købet vilde. Jeg er så småt gået i gang med at tilberede noget af det vildsvin, jeg har liggende i fryseren. 25 kg lækkert kød, som venter på at blive forædlet til forhåbentlige kulinariske oplevelser. Det er mit første vildsvin, som jeg var så heldig at skyde i Sverige for et par måneder siden.

 

// Grillede Vildsvine Spareribs
Vildsvine spareribs (mit vejede ca. 700g)
4 laurbærblade
15 peberkorn
1 løg
2 gulerødder
5 enebær
Frisk timian

 

 

kogelage-til-vildsvineribbenKogelagen

 

 

Grøntsagerne snittes groft og kommes i en gryde med vand. Tilsæt peberkorn, enebær og frisk timian. Kog vildsvineribbene 1 time og 20 min. Tag ribben op lad dem dryppe og køle af i hulsi.

Mens ribbenene koger, kan du lave en lækker barbecue sauce.

Når vildsvinribbene er kølet ned, kommes de en passende frysepose. Tilsæt noget af den lækre barbecue sauce.  Ca. 1 dl. Slå en knude på posen og massér marinaden ind i vildsvinet. Lad det trække nogle timer, hvis du kan vente.

 

 

grillede-spareribs-vildsvinVilde ben masseret med barbecue sauce ;-)

 

De marinerede vildsvineribben fortjener at blive grillet på en glohed grill, så de får en lækker og sprød stegeskorpe og røgsmag.

 

 

 

vildsvin-spareribs-bagt-kartoffel-coleslawDet smagte fantastisk. Mynten i coleslawen giver friskhed

 

 

Servér de grillede vildsvine spareribs med en bagt kartoffel, kryddercremefraiche og en spidskål coleslaw med mynte. Og den hjemmelavede barbecue sauce on the side.

 

 

 

Velbekomme.