Frisk pasta med spinat og bacon

Frisk pasta er altid lækkert. Der er stor forskel på den fabriksfremstillede friske pasta man køber i supermarkedet og den man laver selv med gode råvarer og kærlighed. Mine drenge er helt pjattede med frisk pasta og elsker at hjælpe til med at køre det på pastamaskinen. De bliver skuffede – nærmest sure, når jeg siger at vi skal have frisk pasta til aftensmad og det så er den fabriksfremmestillede udgave. På den ene side er det fantastisk de sætter pris på god håndholdt mad, men der er også en hverdag, hvor der ikke altid er overskud til at lave den selv.

Denne lækre ret tager ca. 10 minutter, når du har den friske pasta.

 

// Frisk pasta med spinat og bacon
En portion frisk fettuccine pasta til 4 pers. (helst hjemmelavet)
125 g frisk spinat
1 finthakket løg
1 fed hvidløg, finthakket
1/2 bæger frisk hvidløgsost (ca 65 g)
1 dl. fløde
8 skiver stegt bacon af god kvalitet (se hvordan du laver din egen bacon)
Parmesanost
Oliven olie
Muskatnød
Salt og friskkværnet peber

 

Skyl og tør den friske spinat.

Kog pastaen i letsaltet vand til den er al dente. Si vandet fra og kom pastaen tilbage i gryden, så det sidste vand fordamper.

Svits løg, hvidløg i olivenolie på en pande. Kom den friske spinat i. Når spinaten falder sammen, kommes friskost og fløde i. Koges lidt ind i et par minutter, så saucen bliver dejlig cremet. Smag til med salt, peber og lidt friskrevet muskatnød.

Vend spinatsaucen med den varme pasta.

Anret i dybe tallerkner med sprødt bacon, friskrevet parmesanost og hæld lidt olivenolie over. Serveres evt. med koldhævet brød.

 

Velbekomme.