Sulten efter bålmad? Workshop i uge 29

I uge 29 2015 skal jeg lave et mad-over-ild forløb på Brandbjerg Højskole tæt på Vejle. Brandbjerg laver sommerhøjskole for voksne og byder på workshops, udfordringer, aktiviteter, naturoplevelser, foredrag, fortællinger og meget mere. Og så er der selvfølgelig det stærke, sociale fællesskab, de lange sommeraftener og ikke mindst Grejsdalens smukke natur lige omme i vores baghave.

Et af forløbene er en mad-over-ild workshop, som jeg skal stå for. Hele stemningen omkring et knitrende bål, det at sørge for gode gløder, fællesskabet, røverhistorierne, bålmaden, duften og røgen er fantastisk. Mad i det fri smager bare bedre ;-)

Programmet er ikke fastlagt endnu, men kan afsløre at vi skal bl.a skal lære at tænde bål uden tændstikker, hygge os med at lave en masse lækkert bålmad i saltdej, på spyd, i gryde, på planke mm. Måske vi kan finde friske grøntsager og spiselige urter i den store baghave.

Om fredagen slagter vi kyllinger, som skal skoldes, plukkes, renses og grilles til de bliver saftige og skindet gyldent og sprødt. Fra jord til bord.

 

 

Kyllingerne slagtesBilledet er fra et lignede forløb som jeg lavede for min søns klasse.

 

 

 

Jørgen Skoubo, fra det fantastisk mad- og outdoorprogram: Nak & Æd med Nikolaj Kirk, underviser også i uge 29. Ser frem til at møde ham og ikke mindst se, hvad han har af spændende ting på bålprogrammet.

Læs mere om sommerhøjskolen, programmet og hvordan du tilmelder dig på her.

 

 

Jeg glæder mig. Det bliver en god sommer ;-)