Rødfisk i papilotte, fennikel, rødløg, frisk timian, friteret selleri og porreskum

Yes! Det er onsdag – den dag på ugen, hvor jeg skal have et ordentligt skrald fisk. Fisk og skaldyr er lækkert og nemt at tilberede, men jeg laver det for sjældent. Så nu har jeg besluttet at onsdag er en fiskedag.

Jeg tog ned til fiskehandleren og kom hjem med rødfiskefilet, pil-selv-rejer, blåmuslinger og torske/kulmuleskrog. Skrogene kogte jeg en fin fiskefond på. Rejer og blåmuslingerne brugte jeg til en rejebisque med blåmuslingeskum.
Jeg valgte at lave rødfisken i papilotte, hvor man pakker fisken med tilbehør ind i bagepapir. Det er en nem og hurtig måde at tilberede fisk på.

 

 

// Rødfisk i papilotte med fennikel, rødløg, citron og frisk timian
Rødfisk filet ca. 150-200g pr pers.
Fennikel
1/4 rødløg i tynde skiver pr. filet
Revet øko citronskal
En klat smør
Frisk timian

 

 

roedfisk_filetSkær skindet af rødfisken eller få fiskemanden til det.

 

Skær skindet af rødfisken eller få fiskemanden til det. Jeg foretrækker at gøre det selv. Soignér fileterne. Skær fedtkanter af og går dem efter for ben. Drys med salt og peber. Tag et stykke bagepapir som passer til hver rødfiskefilet. Placér en filet på bagepapiret. Riv fennikel groft over fisken. Kom rødløg, smørklat og frisk timian og revet øko citronskal på.

Rødfisken pakkes ind som en gave og skal have 12-15 min ved 200g.

 
// Friteret knoldselleri
1/6 knoldselleri
Rapsolie til fritering
Havsalt

Skræl knoldselleri og snit det fint på et mandolinjern ˆ i tændstik størrelse. Har man ikke et mandolinjern, kan man i stedet bruge en kartoffelskræller og lave chips.

Varm olie op i en gryde og kom små portioner fintsnittet knoldselleri i og fritér til de er gyldne og sprøde. Lad de varme chips dryppe af på et køkkenrulle. Drys med havsalt.

 

 

// Porreskum
2 fintsnittede porrer
1/4 rødløg (rest fra fisken) kan undlades.
1 dl. fiskefond.
1 dl. sødmælk
Ca. 2g lecithin (soyapulver som sørger at skummet holder formen, når det piskes)

Svits porrer og evt. løg i lidt smør. Kom fiskefonden i og kog med låg på i 10 min. Kom mælken i og kog yderlige 5 min. Si porresuppen. Lige før servering kommes lecithin og skummes op med en stavblender. Blend i overfladen for optimalt skum. Lad skummet hvile i 1 min. Har man ikke lecithin, kan man alternativt komme fløde i porresuppen i stedet for mælk og lave en porresauce.

Servér rødfisken direkte i bagepapiret eller som på billedet i en dyb tallerken med friteret knoldselleri, frisk timian og porreskum.

 

 

roedfisk_fenikkel_friteret_selleri_porreskum

 

 

 

 

Velbekomme.