Hjemmelavet fiskefond kogt på torsk og kulmule

En god hjemmelavet fond opgraderer i den grad en god sauce eller suppe. Jeg elsker at lave fond. Det er nærmest en form for terapi, når jeg koger en fond ned med gode råvarer og fiskeskrog. Gode smagskomponenter som bliver kogt ind over længere tid til en kraftig fond – det er kærlighed til mad.

Køb fiskeskrogene ved fiskehandleren og lav din egen perfekte fiskefond.

 

 

 torsk-og-kulmule-fondTorske og kulmuleskrog til fiskefonden.

 

 

 

// Fiskefond kogt på torsk og kulmule
Ca. 3 kg. fiske ben/skrog/hoved
4 gulerødder i skiver
½ fennikel
2 løg
2 porrer
¼ knoldselleri i tern
3 laurbærblade
8 blandede peberkorn
bredbladet persille
4 dl. tør hvidvin
2 dl. Noilly Prat
3 liter vand
Olivenolie
Salt og peber

 

Rens og skyl fiskeskrogene for blod.

Svits grønsagerne i et par minutter. Kom fiskeskrog, peberkorn og laurbærblade i. Hæld hvidvin og Noilly Prat i . Og reducér til det halve. Kom vand og en stor håndfuld bredbladet persille i. Fonden koges i 30 minutter og skummes løbende af for urenheder. Jeg sier mine fonde 2 gange. Første gang for grønsager og fisk. Dernæst i gennem et fugtigt klæde, så der ikke kommer urenheder med. Fonden bliver fin og klar.

 

 

fiskefonden-siesJeg sier fonden 2 gange for at undgå urenheder. Anden gang i gennem et fugtigt klæde

 

 

 

Fonden kommes tilbage i gryden og koges ind til ca. 2 liter. Ønskes en kraftigere fond, koges den yderligere ind.

Frys evt. fonden ned i mindre portioner, hvis den skal bruges til saucer og i større, hvis det er til suppe.

 

 

God fornøjelse.